”Black Friday” betyder inte samma

sak för alla.

black-friday02

Visst är det trevligt med alla reor och billiga saker men det är många som inte kan eller har möjlighet att shoppa hej vilt. Ekonomin kanske sätter gränsen för vad man kan köpa. Har men det tungt med pengar så prioriteras nog maten i första hand. Dessutom kommer ju snart mellandagsrean och då blir det ett nytt priskrig.

För en del andra innebär Black Friday en dag av katastrof. Om man ska gå på statistiken (vilket jag inte gillar så där jättemycket) så dog förra året över 900 av drogrelaterade orsaker. Mörkertalet är stort. Det innebär att i helgen får ca 6 familjer i Sverige beskedet att deras närstående inte längre finns med i livet pga alkohol/droger. Många närstående har kämpat som tokar i åratal för att på något sätt försökt få hjälp åt de beroende. Även om de inte själva ansett sig behöva det. En del andra kanske inte haft någon kontakt alls på ett bra tag. Hur som helst så är det fruktansvärt tragiskt och betyder att denna Black Friday kommer för alltid att vara fastetsade i deras minne.

En del handlar säker mer än vad de har råd till. De tar lån eller köper på avbetalning och har inte en tanke på att förr eller senare ska allt betalas tillbaka och då med ränta naturligtvis. Kan bli en chock för en del när de inser hur mycket det kostar i slutändan. En del affärer har ju det charmanta erbjudandet ”köp nu, börja betala i februari”. Då har många hunnit glömma bort hur mycket de handlade för.

Usch, nu lät jag verkligen pessimistisk men det jag vill ha fram är ju att alla kanske inte tycker att Black Friday är så trevligt när allt kommer till kritan.

Ha nu en trevlig fortsättning på helgen och tänk er för innan…Behöver jag VERKLIGEN det här?? Ta hand om varandra.

kram-fran-annica

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s