Barnkalas?? Nej tack, jag är upptagen.

alfons_kalas

Så kan det låta när någon bjuder sina kompisar och klasskamrater på kalas. Varför det då? Jo, för att nu för tiden så har inte föräldrarna tid att ordna med kalas utan de hyr in sig på Bowlingen, Leos lekland eller andra ställen. Har man då inte råd att göra på samma sätt så blir det ofta att man tackar nej i stället. För vem vill komma hem till någon som har hembakta kakor och tårta. Där vi ”måste” leka lekar som ”Gömma nyckel”, ”Kurragömma” eller ha fiskdamm. Nä, bevare mig väl, när man kan spela ”Lasergame” och dessutom få hamburgare att äta med en konditoritårta till avslutning.

Jag hade faktiskt förhoppningarna om att klassamhället var på väg att suddas ut men som det är nu så håller vi på att skapa ett nytt fattigSverige. Kraven på vad man ska och inte ska ha blir större och större.
Barnen i 4-års åldern har senaste iPhonen eller Paddan. En del föräldrar har inte ens råd att skicka med frukt till fruktstunden på skolan. Vilket jag tycker att skolan ska hålla med om de vill ha det så. Dessutom ska det vara skidor, skridskor och en massa annat till gympan. För att inte tala om kläderna. Moderiktiga och av rätt märke annars kan du lätt bli retad. En häftig frisyr klippt på salong, gärna med flera färger. Då är man inne.

Alla föräldrar som inte har råd då? Som är ensamstående och har det nog svårt att få det att gå runt. Föräldrar som bor i en alltför liten lägenhet för att de har inte råd med större. Föräldrar som inte har råd att ha ”mysfredag” varje vecka. Föräldrar som i bästa fall ”bara” har råd med en julklapp och då är det oftast något nyttigt och nödvändigt. Vad händer med de barnen? Har de mod och ork att stå emot samhällets krav på vad som är ”rätt”. Med samhälle menar jag oss alla. Vad får de med sig i bagaget? Hur långt orkar de gå?

Trots allt så blir det bra människor av de flesta. De klarar sin skolgång även utan frukt eller senaste mobilen. Kläderna på kroppen fungerade nog faktiskt bättre i skydd mot kyla och isande vindar än de moderiktiga som kompisen hade. Men vi får nog trots allt vara försiktiga i framtiden så att klassklyftorna inte blir större än de redan är. Så tänk er för innan ni säger något nedlåtande om en medmänniska för ni har absolut inte en aning om hur de har det.

Walk a mile in my shoe
before you judge me.

Saying-Good-Bye-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s