2014 en återblick

Industries_in_2014_Landing_page

 

Nu börjar detta år gå mot sitt slut och ett nytt ska strax ta vid. Hur har detta år varit då? Omtumlande på många sätt. Både bra och dåligt…som ett år ska vara med andra ord. En lagom blandning med övervikt mot det som är bra.

Mitt år började redan på julafton 2013. Det var min första rökfria dag i mitt beslut att nu fick det banne mig vara nog. Jag har kastat bort nog mycket pengar på detta otyg. Tänk om jag vetat att det ändå skulle gå så pass bra, ja då hade jag gjort det för länge, länge sedan. Jag är fortfarande rökfri och har nyss firat årsjubileum minsann.

Efter det så traskade livet vidare med jobb och mitt engagemang i föreningen. Trots att allt var som vanligt så blev jag tröttare och tröttare. Andfåddheten ökade markant och jag tänkte att ”nog var det väl själva den. Nu när man slutat röka dessutom.”
Tyvärr så visade det sig vara allvarligare än jag trott. Min aortaklaff var missformad och hjärtat pumpade inte runt blodet som det skulle. I början på maj gick det inte längre utan jag blev sjukskriven i väntan på operation. Jag kan berätta att det är ingen hit att ha hjärtfel när den bästa sommaren i mannaminne behagade att infinna sig. Jag som älskar sol, värme och sommar fick tillbringa den mestadels inomhus. Det var jobbigt.

Aortic-valve-stenosis

Så här ser mitt hjärtfel ut. Det normala är överst. Dessutom så var två av delarna helt ihopväxt så det såg ut som jag bara hade två ”blad” istället för tre.
Den 1:a augusti så blev jag opererad och fick en mekanisk klaff istället. Den tickar ganska högt och jag har inte vant mig ännu, men det kommer förhoppningsvis. Det blev komplikationer efter op och jag är ännu inte helt kurant men definitivt på bättringsvägen. Man får se det så, att jag lever ju i alla fall vilket jag mest troligt inte gjort utan operationen. Det var i ”elfte timmen” som hjärtkirurgen sa efteråt. Själv så har jag nog inte riktigt förstått och inte velat ta till mig hur sjuk jag egentligen varit. Jag hatar att vara sjuk. Jag som inte ens velat äta alvedon när jag haft huvudvärk, är nu tvingad att äta medicin i resten av mitt liv, vare sig jag vill eller inte. En av dem är Varan. Ett blodförtunnande, så nu har jag en bricka runt halsen där det står att jag äter den, utfall att olyckan skulle vara framme så måste ambulanspersonalen veta detta.
Jag måste få säga att den svenska sjukvården är helt underbar. Vilka änglar som jobbar där. Jag har blivit så väl omhändertagen i allt. En stor eloge till alla.

Mitt i allt detta så fick arbetsgivaren för sig att göra en omorganisation i sin LSS-verksamhet. Den hade startat tre år tidigare men stannade av så alla trodde den lagts på is. Men icke då. Det innebar att jag helt plötsligt blev omplacerad eftersom jag då (tre år tidigare) fått en annan placering men den tjänsten blev det inget av för att de ansåg att behoven helt plötsligt inte fanns. Jag prövade arbeta på en annan gruppbostad men där var de verkligen i behov av hjälp. De klarade inget själva. Det blev mycket lyft och förflyttningar så min kropp orkade inte. Nu blev ju min farhåga att det skulle startas en rehab-utredning och då hade jag med all säkerhet stått utan placering. Men, men jag har trots allt en enorm tur. Arbetsgivaren vill verkligen ha mig kvar och gör allt för att det ska gå vägen. Så nu har vi kommit fram till en lösning som funkar för oss alla. Jag som älskar mitt jobb kunde inte få ett bättre slut på ett väldigt omtumlande år.

Arbete 1

Detta handlade om mig men sen har vi ju allt som händer i den fantastiska värld vi lever i. Både skrämmande och bra saker. Men det tar vi i ett annat inlägg.

Ett riktigt Gott Slut
Saying-Good-Bye-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s