Julfrid.

Man läser här och där att många har fått julfrid. Nu är de lediga i ett par veckor minst och de kära har börjat anlända för ett julfirande.

julfrid

I vår familj så kommer aldrig julfirandet att bli detsamma, någonsin. Från julen 2011 så fattas en familjemedlem och kommer alltid att göra. Den julkänsla man hade förut vägrar envist att infinna sig. Kan det bero på att det var den ungen som uppskattade julen och ansåg att den var mäktig? Det var superviktigt att traditionerna hölls vid liv för honom. Alla jular skulle vara exakt likadana och inget fick ändras.

Skinkan skulle griljeras kvällen före julafton och granen kläs samma dag. Julaftonsfrukost var choklad med smörgås där pålägget skulle vara gräddost. Den skulle helst intas framför morgonTV där sista avsnittet av kalendern visades (när han var mindre). I samband med det så fick barnen öppna varsin julklapp.

På eftermiddagen så skulle de se Kalle medan jag förberedde maten som skulle ätas direkt efter. Sen blev det julklappsutdelning och umgänge med julgodis, nötter och frukt. Sagan om Karl Bertil Jonsons julafton var bara ett måste.
220px-KarlbertilEfter det så skulle ”våran” Ris a´la Malta göras. Den slukades med god aptit. (Konstigt, att hur mätt man än är så går det alltid ner något gott.) Sen gick kvällen i lugnets tecken. TV:n stod på och vi umgicks med varandra och åt ur den traditionella chokladasken. Det var jul det.

Nu är det mesta ett tvång och måste. Julpyntning, nja..Lite tomtar i bästa fall. Stjärnor och stakar kommer upp mest för att grannarna inte ska tro att vi tillhör något religiöst samfund som inte firar jul. Gubben envisas med julgran, i plast. Tack för det. Någon riktig julstämning vill inte infinna sig.

Jag ser mer fram emot att vi snart går mot ljusare tider och att mörkret ska börja släppa. Som det är nu så blir det aldrig riktigt ljust ute. Hur det än är så vänder det snart. Den 22:a december är den mörkaste dagen men sen ni…
Tänk redan i mars, april börjar man se solen så mycket mer och livsandarna vaknar. Man kan sitta ute, grilla och bara njuta.
Det ni…..Det längtar jag till.

Till vi ses igen

Saying-Good-Bye-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s