Nykter = skrivkramp

Brain-2

Lars von Trier är nykter och drogfri sen 90 dagar (LÄNK) men fruktar nu att hans artistiska ådra drabbas hårt av detta. Men vilken dj-a inställning (ursäkta språket). Det är väl klart att den gör när man har den tanken.

Tänk istället att ”Nu ska jag visa dem alla”. ”Jag är den där fenomenala regissören som klarar allt, även nykter”. Nä, istället så är det synd om stackaren som aldrig mer kan producera något av värde.

Tänk om alla skulle tänka så. Vilken kulturellt fattig värd vi skulle leva i då. Jag känner till många som är enastående framförare av diverse kulturella inslag och gör det trots att de är nyktra och drogfria. Undrar hur de bär sig åt? Var får de sin härliga inspiration ifrån? De kanske verkligen vågar leva, här och nu och dessutom gör fantastiska saker av sina upplevelser. Diktar, sjunger, skriver musik eller böcker, kanske lite prosa eller som här, en blogg.

Tyvärr så är det ju så, att med den inställningen Lars von Trier har så är han snart tillbaka i missbruket med ”ursäkten” (finns alltid en ursäkt för det är ju INTE deras eget fel) att han måste ju bara producera och göra det bra och det kan han, som sagt, bara göra med någon drog i kroppen. Stackarn….

Hoppas verkligen han hittar ett annat sätt där han kan uttrycka sin talang till fullo. Så han slipper droger och inser att livet är en egen drog i sig som dessutom är väl värd att ta vara på.

Saying-Good-Bye-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s