Rysk roulett med livet som insats.

Jag blev så fruktansvärd upprörd igår över en kommentar på ett inlägg på Facebook så jag måste skriva av mig lite frustration.
Det var en tjej som satt in denna bild:

connor

Tryck på bilden så länkas du till Daily Mails artikel om Connor.

Den föreställer 19-årige Connor Eckhardt som föll i koma och blev hjärndöd efter att ha prövat Spice för första gången. Efter 4 dagar så tog man vara på de organ som gick att transplantera och därefter stängdes respiratorn av. En mycket tragisk händelse som familjen vill ska berättas för att, kanske andra ungdomar ska tänka sig för innan de prövar att röka Spice.

På inlägget var det en man som kommenterat så här:
”Rätt åt honom. Är man så dum att man provar droger förtjänar man att dö (å ingen medkänsla till dom anhöriga)”.
Precis så skrev han. På sin profilbild sitter han och håller ett litet barn i famnen. Om han är så gammal som han ser ut så måste det vara ett barnbarn.
Undrar hur han hade reagerat om det gällt hans barn eller barnbarn och någon slängt dom orden i hans ansikte. Nog tror jag att han hade blivit rätt förbannad.

Tycker att uttalandet är ganska empatilöst. Tänk om man skulle tänka så om allt som man vet är farligt.
Någon som omkommer i en bilolycka…Han får skylla sig själv för han visste ju att det är jättefarligt…osv
Det finns ju hur mycket som helst som vi vet är farligt och ändå gör vi det. Vi kalkylerar med riskerna och tror ju att INTE DRABBAR DET OSS. Nu drabbar det en del och Connor fick betala det högsta priset av alla. Han anhöriga ska nu leva sina liv utan Connor pga att han tog ett felaktigt beslut. Jag tycker det är oerhört tragiskt och lider verkligen med de anhöriga.

Någonstans så hoppas jag ju, att han som skrev detta gjorde det bara för att på något sätt få igång en diskussion. För jag kan inte tro att någon är så känslokall och empatilös. Ett missbruk kan dessutom drabba vilken familj som helst. Ingen är vaccinerad mot missbruket. Adel, präster, borgare eller bönder, har absolut ingen betydelse.

Det är bara bra om vi sprider Connors historia vidare så att den når många, många fler. Kanske någon får en tankeställare och tar ett annat beslut än vad som var tänk i början och kanske kan en familj glädjas åt livet i stället för att begråta döden.

R I P Connor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s